Cilt Yağlanması Nedenleri
26 Haziran 2024

Cilt Yağlanması Nedenleri

Cilt Yağlanması

Cilt, yapısına bağlı olarak yağlı veya kuru olabilir. Sebum salgısının aşırı çalışması nedeniyle yağlanmanın önüne geçmek zorlaşır.

Pek çok çözüm yolu ile cildinizdeki sebum oranını düzenleyebilirsiniz.

Cilt Yağlanmasının Çözümü İçin Yapılması Gerekenler

  • Cildin aktif olarak yağlanması gereğinden fazla yıkamaya bağlıdır. Yağ salgısından rahatsız olan kişiler yüzünü günde iki defadan fazla yıkarlarsa yağlanma daha da artar. Cildin günde en fazla iki kere yıkanması gerekir.
  • Kil maskesi, cildin gerekli yağ miktarını dengelemeye yardımcı olur. Cilt için ideal olan beyaz ve toz kili ılık su ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 5 dakika beklettikten sonra yıkayın ve su bazlı nemlendiriciniz ile temizleyin. Cilt daha mat görünecek ve akne oluşumu fark edilecek derecede azalacaktır.
  • Sebamed sabunu, cildin yağ dengesini ayarlayan en çok tercih edilen temizleyicilerin başında gelir. Sabah uyandığınızda yapacağınız ilk iş cildinizi Sebamed sabunla yıkamak olmalıdır. Zamanla yağlanmadan eser kalmadığını fark edeceksiniz.
  • Cildi hem temizlemek hem de fazla yağlardan kurtulmak için maden suyunu kullanabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa cildinizi maden suyu ile temizlerseniz yağlanmanın zamanla azaldığını göreceksiniz.
  • Her sabah uygulayacağınız buz masajları, cildin aşırı yağını alır. Limon ile suyu karıştırarak buz kalıplarına dökün. Her sabah bir tane buzu yüzünüzde gezdirerek eritin. Limon iyi bir cilt dengeleyici özelliğine sahiptir. Buz uygulamasını yaptıktan sonra yağsız kreminizi kullanabilirsiniz.
  • Yağsız yoğurt, ciltteki yağlanmayı durdurur ve cildiniz daha parlak bir görünüme sahip olur. Yoğurt maskesini her gün kullanmak yerine haftada 1 defa kullanmak daha doğrudur. Fazlası cildi kurutacağı için soyulmalara ve tahrişe sebep olabilir.

Ekstra Bilgiler

Yağlı cilt tipleri genellikle genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Ancak hormonal değişiklikler, stres, yanlış beslenme alışkanlıkları ve yanlış kozmetik ürün kullanımı da cilt yağlanmasını tetikleyebilir.

Yağlı ciltlerin bakımı, diğer cilt tiplerine göre daha dikkatli yapılmalıdır. Kullanılan ürünlerin su bazlı ve hafif yapıda olması önemlidir. Ayrıca, yağlı ciltler için özel olarak formüle edilmiş ürünler tercih edilmelidir.

Beslenme alışkanlıkları da cilt yağlanmasını etkiler. Yağlı ve şekerli yiyeceklerden kaçınmak, bol su içmek ve taze meyve-sebze tüketmek cilt sağlığını olumlu yönde etkiler.

Son olarak, düzenli olarak yapılan cilt bakımı ve doğru ürünlerin kullanımı, cilt yağlanmasını kontrol altına almanın en etkili yollarından biridir. Cilt tipinize uygun bakım rutini oluşturmak, uzun vadede daha sağlıklı ve dengeli bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Beril

12 Nisan 2024 Cuma

Ne yaparsam yapayım cildimin aşırı derecede yağlanmasını engelleyemiyorum. Sürekli olarak bu sorunla karşılaşıyorum. Çevremden bu konuda birçok tavsiye aldım. Birçok yöntemi kullandım ancak kullandığım bu yöntemler de cildimi daha kötü bir hale getirdi. Birçok krem ve cilt bakım ürününü kullandıktan sonra cildimde soyulmalar başladı. Bu konuda ne yapabilirim acaba?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Cildinizdeki aşırı yağlanma sorunu için dermatologdan profesyonel yardım almanız önemli olabilir. Cilt tipinize uygun ürünler kullanmak ve cilt bakım rutininizi gözden geçirmek gerekebilir. Ayrıca, beslenme alışkanlıklarınızı ve stres seviyenizi de kontrol etmek cilt sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Doğal Cilt Temizleme Yöntemleri

Doğal Cilt Temizleme Yöntemleri

Cilt Güzelliği İçin Dualar

Cilt Güzelliği İçin Dualar

Haber Bülteni

Güncel

Domates Maskesi ile Cilt Güzelleştirme

Domates Maskesi ile Cilt Güzelleştirme

Güncel

Cilt Yağlanması Nedenleri

Cilt Yağlanması Nedenleri

Cilt Kabarması Belirtileri ve Tedavisi

Cilt Kabarması Belirtileri ve Tedavisi

Akneli Cilt Belirtileri ve Tedavisi

Akneli Cilt Belirtileri ve Tedavisi

Limonun Cilde Faydaları ve Kullanımı

Limonun Cilde Faydaları ve Kullanımı

Cilt Kuruluğu Nedenleri?

Cilt Kuruluğu Nedenleri?

Sigaranın Cilde Zararları Nelerdir?

Sigaranın Cilde Zararları Nelerdir?

Keten Tohumunun Cilde Faydaları ve Kullanımı

Keten Tohumunun Cilde Faydaları ve Kullanımı