Cilt Soyma Neden Yapılır?
13 Temmuz 2024

Cilt Soyma Neden Yapılır?

Cilt Soyma

Cilt soyma, cilt kırışıklıkları ve çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Günümüzde, çevresel faktörler nedeniyle cilt sorunları daha sık görülmektedir. Bu sorunların tedavisinde estetik yüz cerrahisi ve cilt soyma işlemleri önemli bir rol oynamaktadır. Güneşin zararlı etkileri, aknelerin olumsuz etkileri ve kanser öncesi cilt bozulmaları olarak bilinen keratoz gibi durumlar, cilt soyma işlemi ile giderilebilmektedir.


Cilt soyma işlemi, cildin dış yüzeyini soyarak akne izleri, yara izleri, kırışıklıklar ve yaşlanma belirtilerini azaltmayı amaçlar. Hastaların cilt tipi, cilt rengi, yaşı ve etnik kökeni gibi faktörler değerlendirilmelidir. Koyu cilt tonuna sahip bireylerde veya yanık izi ve yara izi gibi sorunları olan kişilerde özel bir değerlendirme yapılması gerekmektedir. Ayrıca, ağız çevresinde kabarcık ve uçuk gibi oluşumlar varsa bu durumlar da göz önünde bulundurulmalıdır. Bu karardan önce uygun bir cilt bakım rejimi uygulanması gerekebilir. Ciltte yaşlanma veya yaralanma nedeniyle geniş hasar varsa, yapılacak işlemler daha kapsamlı olabilir. Cilt soyma işlemi yaşlanma sürecini durdurmaz ve ciltte meydana gelen sarkmayı engellemez.

Cilt Soyma İşleminden Önce Karar Verme Aşamaları Nelerdir?

Öncelikle, kişinin bu ameliyata karşı zihinsel ve duygusal durumu değerlendirilmelidir. Bu amaçla, kişinin tıbbi geçmişi doktor tarafından incelenir. Gerçekçi beklentiler, cerrahi işlemin başarısını olumlu yönde etkiler. Kişinin cilt yapısı ve yüz yapısı doktor tarafından incelenmelidir. Cilt soyma işlemi için uygulanacak teknik, işlemin yapılacağı yer ve işlem sonrası oluşabilecek komplikasyonlar değerlendirildikten sonra uygulama yapılabilir.

Cilt Soyma Estetiğinde Yapılan İşlemler

Cilt soyma estetiği, hastaların özellikleri ve kişisel ihtiyaçları dikkate alınarak yapılmalıdır. Kimyasal soyma, cilt yenileme, lazer cerrahisi ve dermabrazyon gibi farklı işlemler uygulanabilir.

Kimyasal Cilt Soyma

Cilt yapısı epidermis (üst doku) ve dermis (alt doku) olarak iki katmandan oluşur. Dermis, kolajenden oluşan ve güneşin veya yaşın etkisiyle uzayıp gevşeyen elyaflardan meydana gelir. Kimyasal soyma işlemi, ciltteki ölü tabakaların atılması amacıyla uygulanır. Bu sayede alt tabakadaki kan dolaşımı ve dokuların canlanması desteklenir. Kimyasal soyma işlemi, cilt uzmanları tarafından en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Uygulamanın yapılmasının ardından 5-7 gün içinde ciltte pul pul dökülmeler olur. Orta tabaka ise yaklaşık 2-3 hafta içinde toparlanarak daha sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşur. Bu uygulama genellikle sivilce izlerinin giderilmesi, güneş lekelerinin ortadan kaldırılması ve yaşlılık nedeniyle meydana gelen kırışıklıkların yok edilmesi amacıyla yapılır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cilt Rengi Açma Yöntemleri

Cilt Rengi Açma Yöntemleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Su İçmenin Cilde Faydaları Nelerdir?

Su İçmenin Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilt Alt Tonu Nedenleri?

Cilt Alt Tonu Nedenleri?

Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir?

Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir?

Hassas Cilt Tedavisi

Hassas Cilt Tedavisi