Bitkisel Cilt Bakımı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
13 Temmuz 2024

Bitkisel Cilt Bakımı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bitkisel Cilt Bakımı

Bitkisel cilt bakımı, günümüzde artan çevre kirliliği ve hazır gıdaların yoğun tüketimi nedeniyle artık zorunlu hale gelmiştir. Bu gibi etkenlere ek olarak, çalışma temposuna bağlı stres ve gerginliklerden dolayı ciltlerimizde, özellikle yüzümüzde oluşan akne, sivilce ve siyah lekelerle başa çıkmak oldukça zor olabilir. Vücudumuzda ilk olarak yüzümüzde bu sorunların ortaya çıkmasının sebebi, cildimizin en ince ve hassas deri kısmının yüzümüzde bulunmasıdır. Yüzümüzde çıkan bu siyah lekeler ve akneler, çirkin görüntülere neden olur ve bizi oldukça rahatsız eder.

Birçok kimyasal ürün piyasada mevcut olsa da, bu ürünlerin çoğu oldukça pahalı ve güven vermeyen niteliktedir. Ne yazık ki, cilt sorunları takıntılı bir rahatsızlık haline dönüştüğünde, insanların zaafiyetlerinden faydalanmak isteyen birçok dolandırıcı sağlıksız ve zararlı ürünleri piyasaya sokmaktadır. Bu nedenle, cilt bakımını genel olarak doğal yollarla yapmak en sağlıklı yaklaşımdır. Doğal besinler yardımıyla cildinize hem sağlıklı hem de ekonomik bakımlar yapabilirsiniz. Bu şekilde cildinize hiçbir zarar vermeden, akne, siyah lekeler ve kırışıklıklar gibi cilt sorunlarıyla başa çıkabilirsiniz. Şimdi, her cilt sorununa iyi gelen bitkisel cilt bakımlarını ayrıntılı olarak açıklayalım:

Akne Oluşumuna Yatkın Ciltler İçin Bitkisel Bakım Nasıl Yapılır?

Akne oluşumuna etken olan nedenleri önlemekle birlikte kan dolaşımını arttırmaya yardımcı olan fesleğenli tonik ile cildinizin daha parlak ve canlı olmasını sağlayabilirsiniz. 3 çorba kaşığı kuru fesleğen yaprağını bir havanda döverek bir su bardağı kadar kaynamış suya aktarın ve bir süre bekletin. Ardından suyu süzerek temiz bir pamuk yardımıyla yüzünüze sürün. Bu işlemi günlük olarak bir kere yapabilirsiniz.

Ölü Hücrelerden Kurtulmak İçin Bitkisel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Ölü hücreler cildinizin üst tabakasında bulunduğu sürece, alt tabakada kalan canlı hücreler üst tabakada yer bulamadıklarından cildinizde kuruluk ve siyah lekeler meydana gelebilir. Bu nedenle, cildinizi ölü hücrelerden arındırmalı ve diğer canlı hücrelerin sağlıklı bir şekilde üst tabakada yer almasını sağlamalısınız. Bunun için genel olarak bitkisel karışımlarla peeling maskesi uygulanır. Peeling maskesi cildinizde soyucu etki yaratarak üst tabakada bulunan ölü hücreleri yok eder, böylece sağlıklı ciltlere kavuşabilirsiniz. Peeling maskesi için bir çay kaşığı şeker, bir çay kaşığı bal ve birkaç damla limon suyunu karıştırarak yüzünüze sürebilirsiniz. 15 dakika kadar cildinizde beklettikten sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Kuru Ciltler İçin Bitkisel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Kuru ciltler için bitkisel cilt bakımı genel olarak bitkisel yağlardan faydalanarak yapılır. Cildinizde kuruluğa bağlı olarak deri dökülmeleri ve erken yaşlarda kırışıklıklar meydana gelebilir. Bu nedenle, önlemlerinizi almalı ve cildinizi her daim parlak ve nemli tutmalısınız. Kuru cilde iyi gelen başlıca bitkisel yağlar; badem yağı, zeytinyağı, avokado yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Bu yağları günlük birkaç damla cildinize sürerek nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

Sivilcelerden Kurtulmak İçin Bitkisel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Sivilceler ağırlıklı olarak ergenlik döneminde ve ileri yaşlarda görülmekte olup, oldukça çirkin görüntülere neden olan bir rahatsızlıktır. Sivilcelerin bir diğer rahatsız edici yanı, gerekli önlemler alınmadığı takdirde kalıcı cilt lekelerine neden olabilmesidir. Bu nedenle, sivilceler için doğal bitkisel cilt bakımı yapmak gereklidir. Evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bitkisel karışım tarifi ise; günlük olarak bir tutam toz zerdeçal ile birkaç damla Hindistan cevizi yağını karıştırarak sivilcelerinizin bulunduğu bölgeye sürebilirsiniz. Bunu genel olarak akşamları yatmadan önce sürerek sabah uyandığınızda yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Bu şekilde daha çok fayda sağlayacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Cilt Kuruluğu Nedenleri?

Cilt Kuruluğu Nedenleri?

Cilt Tipleri Nelerdir?

Cilt Tipleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Güncel

Cilt Beyazlatma Teknikleri

Cilt Beyazlatma Teknikleri

Güncel

Sarımsağın Cilde Faydaları Nelerdir?

Sarımsağın Cilde Faydaları Nelerdir?