Bebeklerde Cilt Kuruluğu Nedenleri?
24 Haziran 2024

Bebeklerde Cilt Kuruluğu Nedenleri?

Bebeklerde Cilt Kuruluğu

Yeni doğan bebeklerde cilt kuruluğu, bebeklerin ciltlerinin son derece yumuşak ve pürüzsüz olmasından dolayı sıkça rastlanan bir durumdur. Çeşitli nedenlerle zaman içerisinde bebeklerde cilt kuruluğu meydana gelmesi oldukça yaygındır. Eğer yeni doğan bebeğinizin cildinde kuruluk ve pul pul dökülmeler fark ediliyorsa, bu durumun nedenlerini ve çözüm yöntemlerini bilmeniz önemlidir. Bebeklerin hassas yapılı ciltlerinde cilt kuruluğu oluşması kaçınılmaz bir durumdur. Her bebekte bu durum görülebilir ve belli bir süre devam edebilir.

Bebeklerde Cilt Kuruluğu Neden Olur?

Yeni doğan bebeğin ilk haftasında, sık sık ortam değişikliğinden kaynaklı olarak deri dökmesi görülebilir. Bu normal bir durum olarak kabul edilir ve tedaviye gerek duyulmaz. Bir bebek doğduğunda vücudunda annesinin hormonları bulunur. Bu hormonlar, bebeklerde akne meydana gelmesine, cilt kuruluğuna ve diğer küçük cilt sorunlarına neden olabilir. Bu sorunlar, bebeğinizin doğduktan birkaç hafta sonrasında yavaş yavaş gerekli bakımların yapılmasıyla birlikte kendiliğinden ortadan kalkmaya başlar. Bebeğinizin doğumundan birkaç hafta sonra hala bu tür sorunlar devam ediyorsa, cilt kuruluğunun nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bir uzmandan bilgi almalısınız.

Bebeklerde Cilt Kuruluğu Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde cilt kuruluğu veya pul pul dökülmekte olan deriler, bebeğin vücudunda kaşıntıya ve kızarmış lekelere neden olabilir. Bazı durumlarda kabarmalar meydana gelebilir. Bebeklerde deri dökülmesi sebebiyle ciltlerinde oluşacak tahrişler, bebeklerin huysuz olmasına yol açabilir. İnatçı kuru ciltlerde kalıcı cilt dökülmeleri gibi belirtiler kendini sürekli tekrar edebilir. Bu durum, egzama rahatsızlığının bir işareti olabilir. Egzama rahatsızlığı sadece bir doktor tarafından teşhis edilir ve nemlendirme yöntemiyle, doktorun vereceği kremlerle tedavi edilir. Bebeğinizin başından pul pul deri dökülmesi genel olarak rastlanan sorunlardan biridir. Bu durum zararsız olarak kabul edilir ve çeşitli bebek şampuanlarıyla tedavi uygulanabilir. Bebeğinizi doktora götürdüğünüzde, kuru ciltler için kullanacak krem ve şampuanlar hakkında daha fazla bilgi almalısınız.

Bebeklerde Kuru Cilt İçin Bakım Nasıl Yapılır?

Yeni doğan bebeklerde cilt kuruluğu tedavisi oldukça basittir. Bebeğinizin cildini yumuşak ve nemli tutmak amacıyla, doğduğundan itibaren 4 hafta sonrasında nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Bebeğinizi güneş ışınlarından mümkün olduğunca korumalısınız ve bebeğinize sık sık banyo yaptırmalısınız. Ancak, sürekli banyo yapmak cilt kuruluğunu artıran bir etken olabilir. Banyodan hemen sonra, bebeğiniz için özel bir nemlendirici krem kullanarak bu sorunla baş edebilirsiniz.

Bebeklerde Cilt Kuruluğu Oluşumunun Yan Etkileri Nelerdir?

Bebeğinizi bakımsız bırakırsanız, kuru cilt tahrişe ve hatta enfeksiyona yol açabilir. Bunun yanı sıra, kuru cilt bebeğinizde akne ve diğer cilt lekeleri gibi sorunlara sebep olabilir. Cilt kuruluğu, bebeğinizi huysuz eder ve bebeğinizin sürekli olarak ağlamasına ve beslenme sırasında zorlanmanıza neden olabilir. Bu yüzden doktorunuza danışmalısınız ve sıkça rastlanan, çözümü oldukça kolay olan cilt kuruluğu için tedbir almalısınız. Bebeğinizin cilt bakımına hemen başlamalısınız.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru ve Yağlı Cilt Bakımı

Kuru ve Yağlı Cilt Bakımı

Cilt Neden Yağlanır

Cilt Neden Yağlanır

Cilt Soyma Neden Yapılır?

Cilt Soyma Neden Yapılır?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Güncel

Cilt Tipi Testi Nasıl Yapılır?

Cilt Tipi Testi Nasıl Yapılır?

Güncel

Cilde İyi Gelen Yağlar

Cilde İyi Gelen Yağlar